Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Workshop

De wijsheid van de minderheid

Meer dan ooit zijn we in onze samenleving op zoek naar hoe we besluiten kunnen nemen waarbij iedereen zich gehoord voelt. Het luisteren naar de wijsheid van de minderheid is vaak verrijkend. Het levert nieuwe invalshoeken op die tot betere besluiten leiden.

Tijdens deze workshop van anderhalf uur neemt Toke Slaman u mee in hoe u de wijsheid van de minderheid kunt benutten. U kunt deze workshop zien als een eerste kennismaking met Deep Democracy. We bespreken waarom het luisteren naar de minderheid lastig kan zijn. Er komen verschillende sabotage technieken aan bod waaraan u kunt merken dat een deel van de groep zich niet gehoord voelt. We bespreken wat het kan opleveren als het lukt om wel te luisteren naar de minderheid. En er komt een stappenplan aan bod waarmee de wijsheid van de minderheid benut kan worden.

Waar en wanneer

De online workshop Regionaal samenwerken bieden we aan op dinsdag 17 september van 19.30 - 21.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats via de videotool Zoom; u ontvangt vooraf een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor leden van lokale raden zoals adviesraden sociaal domein, Wmo-raden, Participatieraden, Jongerenraden, Cliëntenraden Werk & Inkomen etc. Lidmaatschap van de Koepel is niet verplicht voor deelname aan deze sessie. Leden van de Koepel hebben echter wel voorrang bij aanmelden en betalen een gereduceerd tarief.

Aanmelden en kosten

U kunt zich via onderstaande button aanmelden voor deze workshop. De kosten voor deze online sessie zijn voor leden €75,- per deelnemer (netto). Is uw adviesraad geen lid van de Koepel, dan betaalt u €95,- euro per deelnemer (netto). De workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Let op: op al onze trainingen en workshops zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Annelies van der Woude, communicatieadviseur bij de Koepel Adviesraden Sociaal Domein: communicatie@koepelasd.nl

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt