Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Workshop

Inzicht in de wet Schuldhulpverlening

Sinds 2012 bestaat de wet op de gemeentelijke schuldhulpverlening (WGS) en in 2021 is de wet uitgebreid met vroegsignalering. De WGS zegt dat elke gemeente een beleidsplan moet maken, waarin zij schrijven hoe ze de schuldhulpverlening uitvoeren. Elke gemeente doet dit op zijn eigen manier. Er bestaan daardoor veel verschillen tussen gemeenten. In deze workshop bespreken we:

  • Wat schuldhulpverlening precies is
  • Hoe het beleidsplan er uit ziet
  • Op welke manier je als adviesraad een bijdrage kan leveren aan dit beleidsplan
  • Ontwikkelingen op het gebied van schuldhulpverlening en vroegsignalering

De online workshop duurt 1,5 uur. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen of delen van eigen inzichten. 

Waar en wanneer

De online workshop Inzicht in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening vindt plaats op donderdag 19 september 2024 van 19.30 - 21.00 uur. De workshop vindt plaats via de videotool Zoom; u ontvangt vooraf een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor leden van lokale raden zoals adviesraden sociaal domein, Wmo-raden, Participatieraden, Jongerenraden, Cliëntenraden Werk&Inkomen etc. Lidmaatschap van de Koepel is niet verplicht voor deelname aan deze sessie. Leden van de Koepel hebben echter wel voorrang bij aanmelden en betalen een gereduceerd tarief.

Trainer

De sessie wordt begeleid door Jenna Buijsman, beleidsregisseur armoede en schulden.

 Aanmelden en kosten

U kunt zich via onderstaande button aanmelden. De kosten voor deze online sessie zijn voor leden €75,- per deelnemer (netto). Is uw adviesraad geen lid van de Koepel, dan betaalt u €95,- euro per deelnemer (netto). De workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Let op: op al onze trainingen en workshops zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Annelies van der Woude, communicatieadviseur bij de Koepel Adviesraden Sociaal Domein: communicatie@koepeladviesradensociaaldomein.nl.

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt