Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Workshop

Regionaal samenwerken

Gemeenten werken binnen het sociale domein steeds vaker samen met andere gemeenten. Deze regionale samenwerkingen hebben invloed op de wijze waarop adviesraden invloed kunnen uitoefenen.

Tijdens deze workshop vertelt Toke Slaman op welke onderwerpen gemeenten zoal samenwerken met andere gemeenten en waarom gemeenten dat doen. Ze bespreekt welke uitdagingen er zijn bij samenwerking tussen gemeenten en er komen een aantal actuele ontwikkelingen aan bod. Daarnaast krijgt u een tool aangereikt die kan helpen bij het analyseren van een samenwerking. Deze tool helpt om een beeld te krijgen van hoe goed een samenwerking verloopt, zodat u daarmee de juiste vragen kunt stellen en adviezen kunt geven. Tot slot worden mogelijkheden besproken om meer samen te werken tussen adviesraden.

Waar en wanneer

De online workshop Regionaal samenwerken bieden we aan op dinsdag 18 juni van 19.30 - 21.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats via de videotool Zoom; u ontvangt vooraf een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Voor wie?

Deze sessie is bedoeld voor leden van lokale raden zoals adviesraden sociaal domein, Wmo-raden, Participatieraden, Jongerenraden, Cliëntenraden Werk & Inkomen etc. Lidmaatschap van de Koepel is niet verplicht voor deelname aan deze sessie. Leden van de Koepel hebben echter wel voorrang bij aanmelden en betalen een gereduceerd tarief.

Aanmelden en kosten

U kunt zich via onderstaande button aanmelden voor deze workshop. De kosten voor deze online sessie zijn voor leden €75,- per deelnemer (netto). Is uw adviesraad geen lid van de Koepel, dan betaalt u €95,- euro per deelnemer (netto). De workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Let op: op al onze trainingen en workshops zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Annelies van der Woude, communicatieadviseur bij de Koepel Adviesraden Sociaal Domein: communicatie@koepelasd.nl

 

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt