Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Workshop

Communicatie voor adviesraden

Regelmatig vragen leden ons om mee te kijken met hun website, nieuwsbrief of facebookpagina. Het goed toepassen van deze online kanalen biedt veel kansen voor adviesraden. Bijvoorbeeld om zichtbaar te zijn bij inwoners, maar ook om signalen op te halen. De inzet ervan vraagt wel om een gedegen aanpak. Want hoe geven we invulling aan bijvoorbeeld een website of Facebookpagina? Wat delen we wel of juist niet? En met wie? En hebben we de tijd en inspanning er überhaupt voor over?

In deze praktische online workshop verkennen we met elkaar de mogelijkheden van de website, nieuwsbrief en social media voor adviesraden.

Het programma in het kort:

  • de mogelijkheden van een website;

  • nieuwsbrief en social media kanalen;

  • Randvoorwaarden voor u begint;

  • Communiceren via online kanalen met uw achterban;

  • Communiceren via online kanalen met overige adviesraadsleden (GoogleDrive);

  • Wanneer gebruikt u welke kanalen (adviezen onder de aandacht brengen, contact met journalisten;

  • PR voor activiteiten, co-creatie met burgers;

  • Volgers en fans verzamelen;

  • Veiligheid en privacy;

  • Goede voorbeelden onder de loep.

Over de workshop

Deze online workshop is praktisch van aard en bevat concrete tips over de inzet van online communicatiekanalen. Ook is er ruimte voor interactie en het delen van ervaringen. Vooraf aan de workshop inventariseren we vragen en behoeftes van deelnemers. Deze input proberen we zoveel mogelijk te integreren in het programma. Voor wie? De workshop is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren adviesraadsleden die zich bezinnen op de mogelijkheden van online communicatiekanalen voor hun adviesraad.

Data en kosten

De online workshop vindt plaats op zaterdag 14 september van 10.00 - 12.30 uur. U kunt zich aanmelden via onderstaande button. 

De workshop gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 16. De kosten voor deze online workshop zijn voor leden €75,- per deelnemer (netto). Is uw adviesraad geen lid van de Koepel, dan betaalt u €95,- euro per deelnemer (netto).

Handreiking

Op het afgeschermede deel van onze website vindt u ook een Handreiking over Social Media voor adviesraden en over Profilering van uw adviesraad in uw gemeente. Handreikingen bekijken >>

 

Workshopleider

Deze workshop wordt gegeven door Sanne Hekman, voormalig communicatieadviseur bij de Koepel. Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op: secretariaat@koepelasd.nl.

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt