Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Webinar

Actualiteiten in de onafhankelijke cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuning is gratis en iedereen heeft er recht op. Toch blijkt deze ondersteuning in veel gemeenten niet zichtbaar en vaak ook niet toegankelijk te zijn. Dat heeft voor en deel te maken met de manier waarop cliëntondersteuning is geregeld. Cliëntondersteuning is verankerd in twee verschillende wetten - de Wmo en de Wlz - en dat zorgt voor enorm veel onduidelijkheid. 

 

Tijdens de webinar op 7 juni van 19.15 tot 20.30 uur nemen Trudy Roffel en Miranda van der Hout u mee in de actuele ontwikkelingen rondom cliëntondersteuning en nemen zij enkele gemeentes onder de loep waar interessante dingen gebeuren. 

Over de sprekers 

Miranda van der Hout is onafhankelijk cliëntondersteuner en werkt als zzp-er, o.a. voor Clionn. Daarnaast helpt en ontzorgt ze als copiloot gezinnen met een (volwassen) kind met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Net als Trudy Roffel is Miranda bestuurslid bij de Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners met kennis van beperkingen (BCMB). Trudy werkt als onafhankelijk cliëntondersteuner en regiocoördinator Drenthe en Friesland bij Thuis in cliëntondersteuning. Trudy Roffel schreef onlangs deze blog voor de Koepel over onafhankelijke cliëntondersteuning.

Waar en wanneer?

Deze webinar vindt plaats op woensdag 7 juni van 19.15 tot 20.30 uur, via de videotool Zoom. Enkele dagen voorafgaand aan de webinar ontvangt u een link en handleiding voor deelname. 

Voor wie?

Deze sessie is speciaal bedoeld voor leden van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein. We willen zoveel mogelijk leden de kans geven deze sessie bij te wonen, daarom kan per adviesraad in principe 1 persoon deelnemen. We laten tijdig weten wanneer er nog plaatsen beschikbaar zijn. Het maximumaantal deelnemers is 60. Heeft u de sessie gemist? Leden van de Koepel kunnen deze sessie altijd later terugkijken. De opname vindt u achter het kopje ‘webinar gemist’ op het afgeschermde deel van de website. 

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldingsformulier. Op dit formulier kunt u tevens aangeven of u vragen heeft aan de trainer die u graag behandeld wilt zien tijdens deze training. Tijdens de sessie zelf is maar beperkt gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname aan dit webinar is gratis. Op onze trainingen en bijeenkomsten zijn deze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u verder nog vragen, neem gerust contact met ons op via secretariaat@koepelasd.nl

 

 

 

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt