Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Webinar

Jongerenparticipatie

Kinderen en jongeren worden lang niet altijd betrokken bij beslissingen die in de gemeenten gemaakt worden. Dat betekent dat er vaak over hen besloten wordt in plaats van met hen. Om deze doelgroep wel te raadplegen bij beleidsontwikkeling en te betrekken bij gemeentelijke beslissingen of zelf in actie te laten komen, is de nodige ondersteuning en begeleiding gewenst. Hierbij staat de rol die volwassenen innemen centraal. Afke Donker en Robin Koper van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) verzorgen 23 mei een webinar over jongerenparticipatie in gemeenten. Zij staan o.a. stil bij de volgende onderwerpen:  

  • Waarom is jongerenparticipatie belangrijk?
  • Wat is het en welke vormen zijn er?
  • Wat zijn de grootste uitdagingen voor gemeenten bij het vormgeven van betekenisvolle jongerenparticipatie? En wanneer lukt het wél?
  • Hoe kunnen jullie als adviesraad daaraan bijdragen? 

Waar en wanneer?

Deze webinar vindt plaats op donderdag 23 mei 2024 van 19.15 tot 20.30 uur, via de videotool Zoom. Enkele dagen voorafgaand aan de webinar ontvangt u een link en handleiding voor deelname. 

Voor wie?

Dit webinar is speciaal bedoeld voor leden van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein. We willen zoveel mogelijk leden de kans geven deze sessie bij te wonen, daarom kan per adviesraad in principe 1 persoon deelnemen. We laten tijdig weten wanneer er nog plaatsen beschikbaar zijn. Het maximumaantal deelnemers is 60. Heeft u de sessie gemist? Leden van de Koepel kunnen deze sessie altijd later terugkijken. De opname vindt u achter het kopje ‘webinar gemist’ op het afgeschermde deel van de website.

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden via onderstaande button. Op dit formulier kunt u tevens aangeven of u vragen heeft aan de trainer die u graag behandeld wilt zien tijdens deze training. Tijdens de sessie zelf is maar beperkt gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname aan dit webinar is gratis. Op onze trainingen en bijeenkomsten zijn deze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u verder nog vragen, neem gerust contact met ons op via secretariaat@koepelasd.nl

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt