Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Training

Adviseren met Impact (Utrecht)

De training 'Adviseren met Impact' maakt al jaren deel uit van ons vaste trainingsaanbod. De focus bij deze training ligt vooral op het uitbrengen van advies. Wat is de probleem- of vraagstelling en wat betekent dit voor het meedoen van verschillende (kwetsbare) groepen in de samenleving? Wat hebben inwoners nodig en wat betekent dit voor beleidsontwikkeling en -uitvoering? Met elkaar kijken we uitvoerig naar de bouwstenen voor een advies. 

Daarnaast gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • Bedoeling, intentie en toegevoegde waarde van de adviesraad;
  • Drie soorten advies: gevraagd, ongevraagd en consultfunctie;
  • Hoe zorg je dat je een advies geeft waar de gemeente echt iets mee kan?
  • Op welke terreinen kan je als adviesraad adviseren?
  • Hoe zorg je ervoor dat het inwonersperspectief centraal staat in het advies?
  • Waar haal je je informatie vandaan?
  • Wat is de rol van de voorzitter en van leden (in werkgroepen) bij het geven van advies?

Over de training

De training is praktisch en inhoudelijk van aard en bevat vooral concrete tips over het invullen van de adviesrol. Vragen van leden proberen we zo veel mogelijk te behandelen gedurende de training. 

Voor wie?

De training is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren adviesraadsleden die zich bezinnen op hun rol en/of meer kennis en inspiratie op willen doen. De training is toegankelijk voor leden en niet-leden van de Koepel. Leden hebben echter voorrang bij het aanmelden en betalen een gereduceerd tarief. 

Data en Kosten 

Zaterdag 13 april van 10.00 - 15.30 uur in Utrecht (Domstad)

Het ochtenddeel is van 10.00 – 12.15 uur. Daarna is er een lunch (inbegrepen bij de training) en gaan we om 13.00 uur weer verder met het middagdeel. Om 15.30 uur is de training afgelopen. Leden van de Koepel betalen €150,00 p.p. (netto). Niet-leden betalen €190,00 p.p. (netto). Let op: deze training gaat door bij minimaal 10 deelnemers, het maximaal aantal deelnemers is 16. Nodig gerust collega adviesraadsleden uit om ook aan te sluiten!

Trainer

Deze training wordt gegeven door Petra van der Horst, senior trainer bij de Koepel. Zij heeft ruime ervaring in het sociale domein, het werkveld van adviesraden en het geven van trainingen in het bijzonder.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. De training gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Uiterlijk 1 week van tevoren hoort u van ons of de training doorgaat en ontvangt u de laatste informatie.
Let op: op al onze trainingen en bijeenkomsten zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op: secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl

Reacties van eerdere deelnemers:

"Uitstekende training gegeven door een enthousiaste trainster. Zou eigenlijk door alle leden van een adviesraad gevolgd moeten worden. Kortom een prima investering in jezelf."

"Ik kan deze training van harte aanbevelen. Zeker voor leden die nog niet zo lang in de adviesraad zitten, maar wel al enige - bijvoorbeeld een half jaar - ervaring hebben."

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt