Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Training

Aan de slag als adviesraadslid

We merken dat met name nieuwe adviesraadsleden het soms lastig vinden om invulling te geven aan hun rol. Want hoe breng je de leefwereld van inwoners nu het beste binnen bij de gemeente? Daarom hebben we een training ontwikkeld waarbij we beginnende adviesraadsleden op weg helpen. Tijdens deze praktische, online training gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • Korte introductie in het sociaal domein en de rol van adviesraden;
  • Wat houdt het in om lid te zijn van een adviesraad?;
  • Waar haal je je informatie vandaan?;
  • Welke netwerken kan je hierbij opbouwen en inzetten?;
  • Hoe geef je het inwonersperspectief vorm en inhoud?;
  • Hoe geef je invulling aan je adviesfunctie?

Over de training

We bieden deze training online aan via Zoom. Deelnemers ontvangen een handleiding voor het gebruik van deze videotool. De training is praktisch en inhoudelijk van aard en bevat vooral concrete tips over het invullen van de adviesrol. Vragen van leden proberen we zo veel mogelijk te behandelen gedurende de training.

Voor wie?

De training is vooral geschikt voor beginnende adviesraadsleden die zich bezinnen op hun rol en/of meer kennis en inspiratie op willen doen. De training is toegankelijk voor leden en niet-leden van de Koepel. Leden hebben echter voorrang bij het aanmelden en betalen een gereduceerd tarief. 

Data en Kosten 

  • vrijdag 29 november 2024, online 

De training is opgedeeld in 2 delen die beide op dezelfde dag plaatsvinden. Het ochtenddeel is van 10.00 – 12.15 uur. Daarna beëindigen we de online bijeenkomst, zodat u zelf kunt lunchen. Het middagdeel is van 12.45 uur – 15.00 uur. Leden van de Koepel betalen €110,00 p.p. (netto). Niet-leden betalen €150,00 p.p. (netto). Let op: de trainingen gaan door bij minimaal 10 deelnemers, het maximaal aantal deelnemers is 20. Nodig gerust collega adviesraadsleden uit om ook aan te sluiten!

Training op maat 

Het is ook mogelijk om deze training op maat in te kopen, dus speciaal voor uw eigen adviesraad. Heeft u interesse, neem dan contact met ons op via secretariaat@koepelasd.nl. We nemen dan uw specifieke wensen door en maken op basis daarvan een offerte op maat. 

Trainer

Deze training wordt gegeven door Petra van der Horst. Zij heeft ruime ervaring in het sociale domein, het werkveld van adviesraden en het geven van trainingen in het bijzonder.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaande button. De training gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Uiterlijk 1 week van tevoren hoort u van ons of de training doorgaat en ontvangt u de laatste informatie.
Let op: op al onze trainingen en bijeenkomsten zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op: secretariaat@koepelasd.nl

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt