Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Inspiratiesessie

Samenwerken tussen formele/informele zorg

Om de zorg voor inwoners zo goed mogelijk vorm te geven, is een gelijkwaardige samenwerking tussen formele en informele zorg van groot belang. Uitgangspunt van die gelijkwaardige samenwerking is dat niet ieders inbreng of aandeel hetzelfde hoeft te zijn, maar dat je elkaar (en elkaars visies, standpunten, talenten en kennis) nodig hebt om goede zorg aan de zorgvrager te verlenen.

Hoe geef je deze samenwerking vorm? Het gaat hierbij om georganiseerde vormen, maar ook om ongeorganiseerde vormen die ontstaan in de wijk. Welke verschillende rollen kom je tegen en wat heb je als gemeente hierin te doen om inwoners zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen? 

Tara Knegt (Projectmedewerker Team Informele Zorg) van Movisie en Karlijn Nanninga (Senior Adviseur Informele zorg) van Vilans delen tijdens deze interactieve inspiratiesessie voorbeelden en tools hoe je die samenwerking met informele zorg een stap verder kan brengen. Via de chat is voldoende ruimte voor vragen en uitwisseling.  

Waar en wanneer?

Deze inspiratiesessie vindt plaats op 18 april van 15.00 - 16.30 uur, via de videotool Zoom. Enkele dagen voorafgaand aan de webinar ontvangt u een link en handleiding voor deelname. 

Voor wie?

Deze interactieve inspiratiesessie is bedoeld voor leden van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein, daarnaast zijn ook niet-leden welkom. Per adviesraad kan in principe 1 persoon deelnemen. Het maximumaantal deelnemers is 30. Heeft u de sessie gemist? Leden van de Koepel kunnen deze sessie altijd later terugkijken via een link op het afgeschermde deel van de website. 

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden via onderstaande button. Op dit formulier kunt u tevens aangeven welke vragen u graag behandeld wilt zien tijdens deze training. Tijdens de sessie zelf is maar beperkt gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname aan deze sessie is gratis. Op onze trainingen en bijeenkomsten zijn deze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u verder nog vragen, neem gerust contact met ons op via secretariaat@koepelasd.nl of communicatie@koepelasd.nl.

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt