Vereniging van adviesraden die de lokale overheid adviseren vanuit het inwonersperspectief

Hannie van Leeuwenlezing

door Ronnie van Diemen

Nooit eerder was de vraag naar jeugdzorg zo groot. De samenleving lijkt te kampen met een gevoel van permanente schaarste en ontevredenheid over jeugdzorg. De vraag is dan ook: waar liggen komende jaren uitdagingen op het niveau van de gemeente, de regering én de samenleving als het om opvoeden en opgroeien gaat? Welk gesprek moeten we met elkaar voeren? Wat moeten we gaan dóen?

Tijdens de Hannie van Leeuwenlezing op 9 november in Utrecht laat Ronnie van Diemen, bestuursvoorzitter van Jeugdzorg Nederland, haar licht schijnen op deze actuele vragen. Sharon Stellaard, gepromoveerd op onderzoek naar een halve eeuw hervormingsbeleid op het terrein van passend onderwijs en jeugdzorg, zal op de lezing reageren en haar visie delen. Aansluitend is er gelegenheid voor vragen en interactie met het publiek onder leiding van dagvoorzitter Stan Verhaag, hoofdredacteur van Wmo-magazine.

We nodigen leden en relaties van de Koepel van harte uit om bij de lezing aanwezig te zijn. Er is gedurende de dag volop gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling, zowel tijdens de lunch als borrel na afloop. Bent u verhinderd of volgt u de lezing liever vanuit thuis? Het is ook mogelijk om de lezing digitaal bij te wonen of naderhad terug te kijken.

Over de sprekers

Dr. J.A.A.M. (Ronnie) van Diemen is sinds februari dit jaar bestuursvoorzitter van Jeugdzorg Nederland. Daarvoor was ze inspecteur-generaal van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en was ze directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ze begon haar carrière als kinderarts en vervulde diverse bestuursfuncties in de curatieve zorg, gezondheidszorgopleiding en in de GGZ.

   
     

Dr. Sharon Stellaard is onderzoeker, bestuurswetenschapper en toezichthouder. Jarenlang werkte ze op het snijvlak van jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs - mede als aanjager van transformatieprocessen. Ze is auteur van het boek Boemerangbeleid, een proefschrift waarmee ze de desastreuze uitwerking aantoont van een halve eeuw hervormingsbeleid op het terrein van passend onderwijs en jeugdzorg.

 

Programma

10.30 - 11.00 uur   -   Ontvangst en registratie leden van de Koepel

11.00 - 12.00 uur   -   Algemene Ledenvergadering

12.00 - 13.00 uur   -   Lunch voor leden

13.00 - 13.30 uur   -   Ontvangst met koffie en thee overige gasten

13.30 - 14.15 uur   -   Lezing door Ronnie van Diemen

14.15 - 14.30 uur   -   Reactie op lezing door Sharon Stellaard

14.30 - 14.30 uur   -   Interactief onderdeel met de zaal en de sprekers

15.00 - 16.00 uur   -   Borrel en netwerkmogelijkheid

 

Algemene ledenvergadering

Onze leden nodigen we ook uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV), voorafgaand aan de Hannie van Leeuwenlezing. De Koepel is een vereniging en dat betekent dat leden stemrecht hebben. Meer hierover en over de werkwijze van onze organisatie kunt u hier lezen. De stukken voor de ALV op 9 november versturen wij op 12 oktober naar de contactpersonen van de adviesraden. Het is de bedoeling dat zij deze stukken verder onder hun adviesraadsleden verspreiden, zodat iedereen kennis kan nemen van de stukken die tijdens de vergadering aan bod komen.  

Locatie

De bijeenkomst vindt dit jaar plaats in cursus-en vergadercentrum Domstad, Koningsbergenstraat 9, 3531 AJ Utrecht. Deze locatie is goed bereikbaar, zowel met de auto als het OV en bevindt zich op 5 minuten lopen van het centraal station.Voor een routebeschrijving klikt u hier.   

Aanmelden en kosten 

We vragen u vriendelijk om u aan te melden via het aanmeldformulier achter onderstaande button. Deelname is gratis, echter wanneer u zich wel aanmeldt, maar onverhoopt niet komt opdagen, zullen we wel de door ons gemaakte kosten á €15,- per persoon bij u in rekening brengen. U kunt zich tot een week van te voren kosteloos afmelden. Stuur hiervoor een mailtje naar secretariaat@koepelasd.nl.

 

Aanmelden
Beschikbaarheid: Beperkt